Cum sa spalam covoarele,mochetele si canapelele corect ?

Pentru ca cei mai multi dintre noi nu avem timp sau nu avem mijloc de transport pentru a transporta covoarele la cea mai apropriata spalatorie auto, m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi din experiența mea personală pe care le folosesc pentru a spala corect  mochetele, covoarele si canapelele.

Cei care au dus covoarele la spalatoriile auto mi-au spus ca nu au fost foarte multumiti. La spalatoriile auto in general se folosesc detergenti ieftini de o calitate inferioara . Rezultatul care apare este unul nu prea placut pentru client deoarece se poate trezi cu un covor nu foarte bine spalat si chiar decolorat.

O alta metoda la care apeleaza clientii pentru a spala covoarele este cea in care suni la o firma de curatatorie specializata . In acest caz este foarte import la cine apelezi deoarece sunt firme care iti intarzie cu comanda foarte mult sau poti sa ramai fara covor . Nu toate firmele de curatatorie  spala covoarele folosind cea mai buna metoda de spalare.

Haideti sa vedem care este metoda cea mai buna si cea mai des recomandata pentru a avea covoarele , mochetele sau canapelele curatate si spalate foarte bine.

In primul rand aveti nevoie de un sistem superperformant de curatare si spalare.

Acest sistem trebuie sa indeplineasca mai multe conditii:

– sa aibe filtrare HEPA (pentru a nu va readuce praful in casa dupa aspirare);

– sa aibe un sistem de batere a covoarelor (pentru a scoate tot praful si nisipul de la baza tesaturii covoarelor);

– si sa aibe un sistem de spalare (sa se foloseasca un detergent ecologic si biodegradabil care sa neutralizeze mirosurile si sa dezinfecteze tesatura)

Daca nu aveti posibilitatea sa va achizitionati un astfel de sistem superperformant de curatare si spalare atunci va recomand sa chemati o firma de curatenie  acasa  la dvs., o firma ce are in dotare un astfel de sistem pentru a va spala covoarele , mochetele , saltelele si chiar canapelele .

Daca veti alege sa spalati covoarele la o spalatorie auto sau la o curatatorie specializata intrebati ce detergenti folosesc si cum vor elimina tot praful si nisipul din covor.

Atentie insa! Firmele de curatenie apeleaza foarte des la metoda de spalare a covoarelor prin injectie-extractie. Aceasta metoda este una ieftina din punct de vedere financiar dar nu foarte eficienta. Rezultatul in urma spalarii prin acesta metoda este un covor curat la suprafata dar  la baza tesaturii covorului se gasesc particule de nisip si praf. Un aspirator care doar aspira si  nu bate covoarele pentru a scoate praful si nisipul nu poate obtine rezultate bune pentru curatarea si pregatirea covoarelor spre spalare. Acest pas este foarte important. Atunci cand ve-ti intreba ce metoda de curatare si spalare vor aplica pe covoarele dvs. sa fiti foarte atenti la ce vi se va spune.

Poate unii dintre voi va intrebati de ce am insistat asupra curatarii atente a covoarelor. Ei bine multi dintre noi avem copii sau macar un animal de companie.

Praful pentru copii si pentru noi adultii este foarte periculos. In praf se gasescporimicroscopici  cum ar fi bucatele de plante intrate in  descompunere sau mucegaite, ciuperci, bacterii, insecte moarte, etc.. Toti acestiporimicroscopici duc la dezvoltarea multor boli in organismul uman, cum ar fi: astm, inflamatii alergice, acarienii pot declansa rino-conjunctivita alergica,  rinoreea (curgerea nasului) si pruritul (mancarimea) nazal si al gatului, etc.

Va recomand cu caldura sa incercati sa va implicati toti membrii familiei in aceasta actiune numita” curatenia in casa noastra”.

Acestea sunt recomandarile mele pentru voi. Sper ca am reusit sa ma fac utila oferindu-va aceste informatii pe care le-am acumulat in timp din experienta mea proprie. Nu uitati ca in viata sanatatea noastra si a familiei este cea mai importanta!

 

Carpet-Cleaning-Service-Houston

 

 

 

 

 

Leave a Comment